Tjänster

Våra tjänster

Vår specialitet är pålning, men vi åtar oss även hela markentreprenader. Vi gör grunder både till villor och större byggnader. Läs om alla våra tjänster här! 


Fuktsäkring av krypgrunder

Problemen med fukt i krypgrunder har ökat. Har även ni drabbats så kan vi åtgärda problemen till konkurrenskraftiga priser. Vi bedömer alltid behovet av åtgärder på plats och lämnar en förslag på åtgärd efter vårt förslag, tillsammans med en offert som du som kund kan titta igenom i lugn och ro hemma. Tänk på att det i vissa fall inte behövs så stora åtgärder för att bli kvitt problemet!

Grunder

Är det dags att bygga nytt, eller bygga ut? Vi fixar husgrunder för villor, bostadsrätter och industrilokaler, både platta på mark och torpargrund. Självklart står vi även för det tillhörande markarbetet.

Ett gott tips från oss är att lägga en slant på en riktig projektering av husgrunden. Har du gjort en rutavvägning av tomten med en geoteknisk undersökning kan vi erbjuda ett part pris på både grund och tillhörande markarbeten. Inga överraskningar när arbetet väl är klart alltså!

Klicka här för att komma till ÄC-Konsult som kan hjälpa till med geoteknik och projektering.

Markarbeten

Vi utför de flesta markarbeten, allt ifrån grovschaktning till färdig markanläggning. Behöver du anlägga enskilt avlopp så kan vi hjälpa till med allt från projektering till färdig anläggning, inklusive hjälp med ansökan till kommunen.

Pålning

Vi utför pålning både till villor och större byggnader och använder alltid typgodkända pålar från Ruukki.

Vid pålning är det viktigt att göra en grundundersökning och att aldrig tumma på kvalitet och noggrannhet. Vi har hållit på med pålning i över 20 år och kan stoltsera med att aldrig ha haft någon reklamation på utförd grundförstärkning. När vi utför pålning använder vi oss av en bandburen grävmaskin utrustad med pålaggregat. Fördelarna är bland annat en stor räckvidd och att det är lättare att få pålarna rakt monterade med en pålmast än med fritt hängande hammare. Träffar vi på block i marken som måste grävas bort så går det också snabbt att ta bort pålmasten och gräva med samma maskin. På så viss slipper vi vänta på att annan entreprenör med rätt utrustning kommer på plats, vilket sparar pengar åt vår kund.

Stenspräckning

Vi använder Powertools stenspräckarutrustning som är perfekt när man stött på en sten som är för stor att hantera. Den här metoden innebär att man slipper göra besiktning av grannfastigheter och är därför ofta ett bättre och billigare alternativ till sprängning om det inte är så mycket berg som ska bort och det är många hus att besikta.

Transporter

Vi transporterar i första hand material och maskiner till våra egna projekt. I mån av tid kan vi transportera nästan vad som helst till vem som helst (max maskinvikt 20 ton). Så behöver du maskintransport eller grustransport, hör gärna av dig.